Τετάρτη
25
Φεβρουαρίου
Ανατ.: 06.42
Δύση: 18.40
Νέα Σελήνη
Ταρασίου Κων/λεως, Ρηγίνου, Μαρκέλλου
1826
Ο Χουσεΐν Μπέης καταλαμβάνει μετά από 3ήμερο αγώνα την νησίδα "Βασιλάδι", προπύργιο του Μεσολογγίου.
κάντε κλίκ   πρόγραμμα αγωγής υγείας

Για τους γονείς

κάντε κλίκ...

Ενδιαφέρουν...
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
GCompris
Τι είναι το GCompris;
Το GCompris είναι ένα εκπαιδευτικό λογισμικό που προτείνει μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων για παιδιά από 2 έως 10 ετών.

Το GCompris είναι μια σουίτα εκπαιδευτικού λογισμικού και αποτελείται από ένα μεγάλο πλήθος δραστηριοτήτων για παιδιά ηλικίας 2 έως 10 ετών. Μερικές από τις δραστηριότητες αν και έχουν παιγνιώδη χαρακτήρα, ωστόσο διατηρούν τον εκπαιδευτικό τους προσανατολισμό. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια κατηγοριοποίηση μερικών δραστηριοτήτων του GCompris:

Read more text
      
Συμβουλές Ανατροφής PDF Εκτύπωση E-mail

Για να γνωρίσουμε τα παιδιά μας, δεν αρκεί να κατοικούμε στο ίδιο σπίτι. Πρέπει να ζούμε μαζί τους, να ακούμε τις κουβέντες τους, τους θυμούς, τις λύπες, τις κακίες, τις σκέψεις, τις κρίσεις τους. 

 

Τα παιδιά διαμορφώνονται από μωρά μέσα στην οικογένεια και κυρίως από τη μητέρα, ασχέτως κοινωνικών τάξεων. Οι γονείς είναι οι υπεύθυνοι για τις καλές και τις κακές συνήθειες των παιδιών τους. Τόσο οι υπερβολικές ανέσεις και φροντίδες όσο και η σκληρότητα ή οι τιμωρίες κάνουν κακό στη διαπαιδαγώγηση. Στην περίπτωση της υπερπροστασίας, το παιδί αφήνεται στη βούληση των γονέων και κινδυνεύει να γίνει άβουλο και μαλθακό όταν μεγαλώσει. Με τις τιμωρίες αναπτύσσεται ένα αίσθημα φόβου, με κίνδυνο το παιδί να χάσει την όρεξη για μάθηση και να αποστρέφεται το σχολείο και τον δάσκαλο. Για την καλή και σωστή ανατροφή του παιδιού πρέπει να ακολουθηθεί μία μέση οδός, ώστε το παιδί να εξελιχθεί σε ένα υγιές, δυνατό, ενθουσιώδες, λογικό και διακριτικό άτομο.   

 

Σπουδαίο ρόλο παίζει, επίσης, η εκπαίδευση των παιδιών. Η εκπαίδευση, βέβαια, δεν αρχίζει από το σχολείο, αλλά ξεκινάει και αυτή από το σπίτι. Πρώτοι οι γονείς και μετά οι παππούδες  και οι γιαγιάδες είναι αυτοί που «διδάσκουν» τα παιδιά, με τις συμβουλές, τις υποδείξεις, το παράδειγμα, το παραμύθι, ακόμα και με τον περίπατο και το παιχνίδι. Οι τρόποι ανατροφής και διαπαιδαγώγησης παίζουν πολύ σπουδαίο ρόλο και επιδρούν στη μετέπειτα ζωή του παιδιού, καθώς το συνοδεύουν σε όλη του τη ζωή. 

Οι επιστήμονες προτείνουν τη συμμετοχή των παιδιών, τόσο στις αποφάσεις όσο και στον προγραμματισμό της ημέρας, ώστε τα παιδιά να αισθανθούν ισότιμα μέλη στην οικογένεια, να αναπτύξουν πρωτοβουλίες, να νιώσουν υπεύθυνα και να αφομοιώσουν ασφαλείς κοινωνικές συμπεριφορές. 

Ένα εντυπωσιακά επίκαιρο βιβλίο, παρ’ ότι γράφτηκε τον περασμένο αιώνα, είναι το «Περί της ανατροφής των παιδιών μας» της Πηνελόπης Δέλτα. Απευθύνεται στους γονείς και κυρίως στις μητέρες, με συμβουλές και οδηγίες για την ανατροφή των παιδιών από τη γέννηση μέχρι την εφηβεία.

 

Ένα παιδί συμβουλεύει...

Μη μου κάνετε συνεχώς παρατηρήσεις. Γιατί τότε θα χρειαστεί να προστατεύσω τον εαυτό μου κάνοντας τον κουφό.

ο καιρός

Who's Online

Έχουμε 1 επισκέπτη συνδεδεμένους
Μέλη : 11
Περιεχόμενο : 34
Σύνδεσμοι : 6
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 5857